נפגעתם בתאונת דרכים? אתם זכאים לפיצוי כספי
מה מגיע לי?
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובע את זכותו של כל מי שנפגע בתאונת דרכים לקבל פיצוי.
הפיצוי מתמקד בשלושה מרכיבים – ראשי נזק, עיקריים: כאב וסבל (המכונה גם נזק לא ממוני), אובדן השתכרות וזכויות סוציאליות ופיצוי בגין הוצאות.
מאחר ומטרת הפיצוי היא להשיב את מצבו של הניזוק כפי שהיה אלמלא התאונה, מקיף הפיצוי גם נזק שנגרם בעבר וגם נזק הצפוי להיגרם בעתיד.
גובה הפיצוי מותנה בחומרת הפגיעה.
כמה מגיע לי?
אחת השאלות המרכזיות בקביעת גובה הפיצוי הינה השאלה האם נותרה לנפגע נכות כתוצאה מהתאונה.
"נכות" אינה בהכרח מגבלה נראית לעין. לעיתים פגיעה יכולה להותיר נכות, גם אם כלפי חוץ האדם נראה שלם ומתפקד היטב.
תחילה נקבעת הנכות הרפואית באחוזים, בהתאם לתקנות אשר מגדירות את שיעור הנכות לכל פגיעה המפורטת בהן.
לאחר קביעת הנכות הרפואית, נבדקת ההשלכה של הנכות הרפואית על יכולתו של הנפגע לעבוד – נכות תפקודית. שיעור הנכות התפקודית משמש בסיס לפיצוי בגין אובדן שכר של הנפגע לעתיד, בצירוף נתונים כגון השכר של הנפגע ושנות העבודה שנותרו לו.
ככלל, הנכות התפקודית תהיה בהתאם לנכות הרפואית. עם זאת, יש פגיעות שמקנות נכות רפואית אך אין להן משמעות תפקודית (למשל – צלקת).
במקרים בהם יש חשש לנכות, תיקבע הנכות על ידי רופא מומחה. כשמדובר בתאונת דרכים, הרופא המומחה אינו יכול להיות מטעם אחד מהצדדים. הוא יכול להיות מומחה המוסכם על הנפגע וחברת הביטוח, או, לחלופין, מומחה אשר מונה על ידי בית המשפט.
תאונות קשות – במקרה של תאונות קשות עשוי הנפגע להיות זכאי להוצאות בגין עזרה ביתית (סיעוד) ושיקום, בהתאם לנכות התפקודית שנקבעה לו.
תאונות קטלניות – כאשר התאונה הסתיימה במותו של הנפגע, יהיו התלויים ו/ או היורשים החוקיים שלו זכאים לפיצוי בגין הוצאות קבורה והלוויה, אובדן תמיכה, אובדן שירותי המנוח וכן פיצוי בגין ה"שנים האבודות" המשקף את אובדן הסכומים שהיה יכול לחסוך בכל שנות חייו, אלמלא נהרג בתאונה.
לתיאום פגישת ייעוץ
השאירו פרטים בטופס
שרעבי נאורי סנדלר עורכי דין
לתיאום פגישות ייעוץ חייגו: 09-8858383
ניווט מהיר באתר
מפת הגעה
הבהרה משפטית: מטרת התכנים באתר הינה לספק אינפורמציה כללית בלבד ואין בהם כדי להוות ייעוץ משפטי מטעם עורך דין ו/או תחליף לו. השימוש ו/או ההיסמכות על התכנים באתר הינם באחריות המשתמש בלבד.